Razdjelnici utroška topline

Plati koliko potrošiš, kontroliraj potrošnju


Postavljanje razdjelnika topline

Naši djelatnici su obučeni instalateri toplinskih razdjelnika. Tvrtka je certificirana od strane Siemens za obavljanje ove djelatnosti a iskustvo smo stekli radom na više od trideset projekata modernizacije toplinskih sustava u Hrvatskoj i Sloveniji. Naši djelatnici su obučeni instalateri toplinskih razdjelnika. Tvrtka je certificirana od strane Siemens za obavljanje ove djelatnosti a iskustvo smo stekli radom na više od trideset projekata modernizacije toplinskih sustava u Hrvatskoj i Sloveniji.


Postupak prelaska na razdjelnike utroška topline

Ugradnja razdjelnika u objekte koji se griju preko zajedničkog sustava, za optimalnu ugradnju i praćenje potrošnje minimalno sudjelovanje u investiranju ugradnje je 70 % suvlasnika zgrade. Budući da u ugradnji razdjelnika u financiranju sudjeluju i gradovi cijeli postupak se provodi putem natječaja.

  1. prikupljanje ponuda
  2. Predstavnik stanara prikuplja ponude od tvrtki koje se bave ugradnjom razdjenika. (link za prikaz tvrtki)
  3. uzimanje suglasnosti od stanara – potpisi i izjave najmanje 50% stanara zgrade, predaju se odabranom dobavljaču (link za pravilnik o sufinanciranju).
  4. pribavljanje suglasnosti distributera topline odabrana tvrtka ishoduje suglasnost distributera topline.
  5. ugradnja razdjelnika odabrani dobavljač po dobijanju suglasnosti distributera pristupa ugradnji razdjelnika i termostatskih setova. ugradnja se provodi tijekom grijevne sezone ili izvan iste.
  6. promjena obračuna predstavnik suvlasnika zgrade mijenja način obračuna u novi model “prema potrošnji” i utvrđuje način pokrivanja toplinskih gubitaka u zgradi.
  7. obračun

Primjenjuje se novi model obračuna po  potrošnji. Ugradnjom razdjelnika topline ostvaruje seobračun grijanja po stvarnoj potrošnji, čime stanari imaju mogućnost racionalneog korištenja toplineske energije i postizanje energetskih i financijskih ušteda.


Štedite već sada!

Ugradnja i održavanje razdjelnika utroška topline i vodomjera od strane ovlaštenog Siemens partnera.